Image Alt

Het verhaal van Jessica Derks

Het verhaal van Jessica Derks

Mijn naam is Jessica Derks 43 jaar oud, woonachtig op Wieringen.

In 2006 heb ik een ski-ongeluk gehad. Vanaf die dag staat je leven op zijn kop. Niet meer kunnen lopen en rolstoel gebonden zijn. Na 19 operaties aan mijn rechterknie heb ik in 2013 vanwege infecties en complicaties bovenbeen amputatie.

Helaas is het lopen met een prothese voor mij niet mogelijk vanwege rug- en heupbeperking hierdoor ben ik volledig rolstoel afhankelijk.

In oktober 2015 heb ik borstkanker gekregen. Door de vele chemokuren en bestralingen ben ik zowel long- als hartpatiënt geworden. Hierdoor ben ik anders in het leven gaan staan, dankbaar dat ik er nog mag zijn.

Door de vele tegenslagen met mijn gezondheid wil ik het maximale uit mezelf halen en de Kaunertaler Gletsjer gaan beklimmen. Ik ben mij terdege van bewust dat dit met mijn hart/longaandoening een hele zware beklimming zal worden maar ik ga ervoor.

In november 2018 ben ik gevraagd om deel te nemen aan de Handbike Battle in het Helioheroes team van Heliomare.

Hans begeleidt mij niet alleen in de gym, maar ook buiten het fitnesscentrum. Zijn inbreng is zeer belangrijk. Hij is bij de eerste handbiketraining mee geweest om zelf te ervaren hoe het is om te handbiken. Hierdoor weet hij precies welke spiergroepen er getraind moeten worden. Hij maakt mijn trainingen uitdagend, zodat ik elke dag een ander soort training heb. Hans bedenkt een schema’s voor mij met oefeningen die ik zittend kan doen.